Min uge som sygeplejerske

Posted by Den gamle Redacteur on marts 12, 2012 in Krop & Krea |

Skrevet af: Maria Loos, B&K

 

I uge 9 – 10 var jeg i praktik på Hvidovre Hospital på Neonatal-afdelingen, for de for de for tidlig fødte babyer. Jeg ville i praktik der, fordi min mor arbejder der og for at se om det er noget jeg vil i fremtiden.

Jeg gik mest rundt med min mor, men også to andre kollegaer, som spurgte om jeg ville med rundt og se på deres stuer. Jeg skiftede bleer og vaskede en nyfødt pige hver morgen i den tid jeg var der. Jeg trak medicin op i sprøjter til pigen og en lille dreng. De lå begge på samme stue.

En dag blev en af lægerne på stuen kaldt til en fødsel. Det skulle gå stærkt, så min mors kollega og jeg løb på gangen til fødestuen. Vi nåede lige at komme ind, hvor kvinden pustede og stønnede. Hun var lige ved at føde og havde det rigtig hårdt. Jeg var inde i rummet i 10-15 min så havde hun født, men det var helt klart en oplevelse værd at se… Lægen forklarede mig lidt om tingene som der var på stuen. Vægten hvor de bliver vejet og kommer op hvis babyen bliver dårlig. Morens baby blev taget ud med sugekop – det ville sige at kvinden ikke rigtig kunne selv, så hun fik hjælp med en sugekop som lægerne sætter på babyens hoved. Hvis nu at kvindens baby lå helt forkert, så ville babyen komme ud med ”kejsersnit” – det ville sige at moren bliver bedøvet og lagt i narkose til hun falder i søvn. Kejsersnittet er hvor de skærer op på morens mave, hiver ungen ud og derefter syer sammen.

Der kom en syg baby på stuen som jeg var med inde og se, da sygeplejerskerne skulle veje, måle den osv. Den fik blod og lå i mange ledninger. Hende den lille pige som jeg passede sammen med min mor, hun vejede kun 610 g da hun kom til verden, så hun er meget for tidlig født. Vi vejede hende og der var hun kommet op på 2 kg. Hun ligger med en lille ting oppe i næsen som giver hende ilt/luft det hedder CPAP, der sørger for at babyen trækker vejret ordentligt.

Alt i alt synes jeg at ugerne gik hurtigt. Selv om jeg havde nogle lange dage, hvor jeg først havde fri kl. 16, så gik tiden hurtigt fordi arbejdet var spændende. Lige nu er det ikke min drømmeuddannelse, men man ved aldrig…

 

 

Copyright © 2011-2024 GAP bladet All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.