Vestegnen – hvad er det?

0

 

Michelle Renée Jensen & Christina Stengaard Nielsen

 

Vi er blevet stillet opgaven at forklare, hvad man forstår ved ’Vestegnen’. Vi har søgt forskellige steder hvad betegnelsen Vestegnen egentlig dækker over.

UUV (Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestegnen) mener, at Vestegnen dækker over: Rødovre, Glostrup, Albertslund, Høje-Taastrup og Ballerup.

Vestegnens Avis, mener dog at det dækker over: Høje Tåstrup, Albertslund, Glostrup, Rødovre, Brøndby, Brøndby Strand, Hvidovre, Vallensbæk, Ishøj, Greve og Solrød.

Wikipedia mener noget tredje. De mener kun, at det dækker over: Høje-Tåstrup, Albertslund, Glostrup, Rødovre, Brøndby, Brøndby Strand, Hvidovre, Vallensbæk og Ishøj.

Man kan måske sige at det er omkranses af S Togs linjerne mod Høje Taatrup og Køge.

 

Folk på Vestegnen

Vi har spurgt folk rundt omkring på skolen, hvad de tænker når vi siger ”Vestegnen”. Rigtig mange svarede med det samme ”Brøndby!”.  Mange associerer Vestegnen til fodbold.

Stort set alle, der bor et sted på Vestegnen, havde ikke rigtigt noget at sige – de er her bare.

Mange der ikke bor på Vestegnen, har rigtig mange fordomme mod Vestegnen. Mange siger: bander, ghettoer, kriminalitet, politi, hashmisbrugere osv. som noget af det første. Folk føler også, at man skal passe rigtig godt på sine ting.

En del er også enige om, at der for mange udlændige samlet det samme sted. Rent faktisk er ca. 19 % af befolkningen på Vestegnen mennesker med anden etnisk baggrund end dansk. Det kan sættes op overforlandsgennemsnittet, der er på 9,8 %.

Danmarks befolkning består af 5.534.738 indbyggere, hvoraf der er 542.738 indvandrere. (2010)

På Vestegnen er der ca. 211.000 indbyggere. 108.000 af indbyggerne indgår i arbejdsstyrken. I området findes ca. 136.000 arbejdspladser. Men som sagt kommer en del kendte mennesker fra Vestegnen. I de kommende portrætter, kan I møde nogle af dem.

Kilder:

www.Wikipedia.org

www.UUV.dk

www.dinby.dk

Elever og lærere på Glostrup Produktionshøjskole

Skriv et svar

Copyright © 2011-2024 GAP bladet All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.