Min praktik på plejehjem

Posted by Den gamle Redacteur on juni 18, 2012 in Krop & Krea, Værkstederne |

Af: Cinzia Saderi  B&K

Jeg var på praktik i Nybodergården, i en gade der hedder Prinsessegade der ligger inde i byen. Om morgen startede jeg kl. 8 og blev færdig kl. 14. Jeg var hele tiden med Casper. Han var plejer på stedet og rigtig sød ved mig. Det var godt at følge den samme person.

Jeg lærte beboerne af kende. Der var flere kvinder end mænd. Der var et gammelt kærestepar. De var så søde. Hver gang de skulle spise så hjalp manden sin kæreste til at sidde og at spise, give hende hagesmæk på. En dag hvor Casper ikke var der var jeg sammen med Åse og hjalp hende med af skifte en stomipose. En stomipose er et hul i maven hvor ens afføring kommer ud. Man skal tømme den 2 gange om dagen om morgen og om aften. Jeg vidste ikke hvad det var til at starte med, men jeg fandt ud af det og det overraskede mig meget. Det var spændende og godt at prøve det.

Jeg var også på tur med beboerne i Tivoli. Vi kørte i minibus derover. Vi spiste ude men havde vores egen mad og købte drikke vare der. Beboerne drak en øl. En kvinde blev fuld og fik det dårlig så vi holdte meget øje med hende. Det var en god og spændende tur. Nogle var i kørestol og jeg hjalp med at køre dem.

 

På billede nummer 1 der vises hullet hvor stomiposen skal sidde og afføringen kommer ud derfra.

 

 

 

 

 

 

På billede nummer 2 der vises posen hvor afføringen kommer i.

 

 

 

 

 

På billede nummer 3 der vises posen hvordan det hele sidder sammen.

 

 

 

 

 

Efter jeg var på plejehjemmet i 1 måned, gik det op for mig at jeg faktisk gerne ville være plejehjælper for ældre. Jeg føler mig godt tilpas ved de ældre og synes at det er et nemt og hyggeligt arbejde.

 

 

Copyright © 2011-2024 GAP bladet All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.