Saladin – en mægtig hærfører

Posted by Den gamle Redacteur on november 12, 2012 in Udenfor kategori |

Af: Salem (Ejendom)

 

Saladin er en af de mest kendte muslimske hærfører i middelalderen og han er endda godt beskrevet i de kristne kilder. Dette skyldes han var en god soldat og den respekt, han udviste for de kristne korsfarer. Han var født ind i en militærfamilie, han voksede op i Kurdistan og var med både sin far og onkel på erobringstogter i Syrien og Egypten, inden han selv blev sultan.

I 1100-tallet var den islamiske verden splittet op i forskellige kaliffer, dvs. riger med en slags åndelig leder, der skulle være efterkommer af profeten Muhammed. Saladin satte en stopper for denne splittelse, da han afsatte kaliffen i Egypten og åbenlyst støttede kaliffen i Bagdad.

Saladin argumenterede for, at muslimerne ikke skulle kæmpe mod hinanden, men mod den rigtige fjende – nemlig korsfarerne. Han gik derfor meget op i at samle muslimerne til hellig krig mod de kristne – ”Jihad”. Efter at han havde erobret Syrien og Mesopotamien, var der igen skabt en muslimsk enhed, som der ikke havde været siden profeten Muhammed. I starten af 1180’erne begyndte Saladin at gå imod korsfarerne, og i 1187 besejrede han korsridderne i Slaget ved Hattin, hvorefter alle tilfangetagende korsriddere blev henrettet af frygt for, at de skulle kæmpe igen.
Året efter erobrede han Jerusalem fra kristne hænder. Dette var et kæmpe nederlag for det kristne Vesteuropa.

Saladin er gået over i historien som en dygtig og   fair leder. Dette ses bl.a., da han lod alle indbyggere i Jerusalem blive   sikkert transporteret til havet, hvor de kunne sejle tilbage til Europa.   Dette var helt anderledes end den kristne invasion af Jerusalem næsten 100 år   tidligere. Her opstod der massakrer på muslimer og jøder i Jerusalem, da   portene til byen blev sparket ned. Saladin kom således næsten til at fremstå   som den perfekte ridder i Europæisk historieskrivning.

 

Jeg  har valgt og skrive om Salahadin fordi han er en ærefuld sultan og en stolt   soldat, som kæmper for Allah/gud.

 

Copyright © 2011-2024 GAP bladet All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.